Saturday, 27 December 2014

DAZZLING DIAMOND TREAT (DDT) 2014

Teks: Murni Zuriati

Alhamdulillah.  Acara tahunan iaitu DDT, khas untuk diamond CATs telahpun berjaya diadakan.  Kali ini kami membuat sedikit kelainan berbanding DDT sebelum ini.  Konsep kami 'business with pleasure'.  We work hard and play hard.

DDT 2014 telah diadakan di Universal Studio Singapore pada     Disember 2014 yang lalu.  Berbeza dengan DDT sebelum ini yang diadakan di hotel.  

The idea was just to be together, feel the bond between each other and come out as a great team.  No meeting, no projection discussion, we were just having fun and enhance our energy.  Ramai juga Diamond yang tidak dapat hadir sama since this was quite adhoc.  Ada juga yang baru bersalin dan masih dalam pantang.  Takpe.  There's a list of programmes waiting for you guys next year.


Berkumpul di Danga Bay untuk menaiki bas ke USS.  Seronok sebab 1 bas hanya untuk CATs!! Bergambar dulu sebelum masuk ke Theme Park CDM CAT sekarang sudah berempat.  Yeahhh!!! We are growing...!

Bagi yang belum pernah sampai ke USS, USS menyediakan lokasi-lokasi menarik berdasarkan filem-filem blockbuster Universal Studio.  Dalam setiap lokasi ada pelbagai jenis permainan seperti roller coaster dan yang paling menarik, tayangan filem 4D.
 


Masuk ke Theme Park bergambar lagi.  Havoc USS jadinya!DSM dibawah Beau Legacy menghadiahkan cincin Swarovski untuk CDM mereka, CDM Siti NurhafzanInilah cincinnya. Tersangatlah cantik!!! Tempat pertama kami tuju, Transformers!! 
Memang best!  Teruja dengan pengalaman diselamatkan oleh robot. Memang real!  We saved the world!!! Selepas Transformers, kami terus ke lokasi Waterworld Show.  Stunt dan lakonan memang terbaik.  Sangat puashati.  Rasa macam kita pun berlakon sekali dalam filem Hollywood!

Jam 1.30 tengahari.. Lapar....!  Ada banyak restoran dalam USS tetapi kebanyakannya menyediakan makanan barat.  Nasib baik kami lalu di kawasan ni sebelum ke Waterworld.  So,kami buat keputusan untuk makan di restoran makanan ala Arab di kawasan The Mummy's.  Yummy!! Recommended! Sangat sedap dan kuantiti pun banyak.  Memang kenyang...Tempat seterusnya yang buat kami teruja walaupun berdebar-debar, The Mummy Returns roller coaster!!  Memang laju dan tunggang-terbalik kami dibuatnya walaupun ia dibina dalam bangunan.  Walau bagaimanapun,ia tak se'ngeri' naik roller coaster luar bangunan sebab seat dia yang sangat 'memegang' badan kita dan kawasan gelap.  Gelap sebab dia memang gelap plus I closed my eyes.  Huhu.... Excited.  Kalaulah tak perlu beratur panjang,mesti kami nak naik lagi! Seterusnya, kami ke kawasan Jurassic Park.  Tapi disebabkan masa beratur terlalu lama iaitu 2 jam, we decided to move to next location which is Far Far Away.  Tapi gambar tetap gambar. Hihi...Destinasi seterusnya ialah Far Far Away.  This place is awesome!  Felt very fairy tale... Istana yang indah adalah tarikan utama disini.  Ada 3 perkara wajib yang mesti dibuat di sini iaitu tayangan filem 4D Shrek, dragon roller coaster Far Far Away dan bergambar!!! Very nice view!!!! Selepas Transformers dan The Mummy's, rasa tak seram dah naik roller coaster.  Seronok sangat! The castle behind us

Rehat sekejap sebelum meneruskan perjalanan.  
Lokasi terakhir, Madagascar... Naik bot je perlahan sangat.  Sesuai untuk rehatkan kaki yang dah penat.  Selepas tu, shopping souvenir untuk anak-anak. 

Jam 6.30 petang kami bertolak balik ke Johor.  Sampai di JB, we had dinner together sambil coaching santai. 

Itulah hari kami.  Semoga para pemimpin hebat CATs ini menjadi lebih hebat dengan 'energy' luar biasa.  Semoga lebih ramai CDM lahir pada tahun 2015 Insyaallah.  We had a great day, may we have a great year in 2015.  Izinkanlah Ya Allah... 

  

No comments:

Post a Comment